Aktiviteter i Frankrig

Onsdag morgen satte vi os ind i bussen og vinkede farvel til det smukke og solrige Sydfrankrig. Næsen blev vendt mod Skanderup Efterskole, og her var vi så igen efter en lang bustur på næsten fireogtyve timer. Batterierne var tæt på at være flade efter den lange tur, men nu er vi kommet tilbage efter en forlænget weekend, hvor vi har fået sovet ud og fordøjet hele turen.

Tankerne om Frankrig bringer et kæmpe smil frem på læberne. Hele turen var bare fantastisk, og jeg er vendt hjem med en masse ubeskrivelige og helt utrolige oplevelser, som jeg aldrig vil glemme. Jeg er så glad for, at vi har fået de her skønne oplevelser sammen, og at vi deler dem med hinanden er det bedste ved det hele.

Aktiviterne i Frankrig havde vi valgt, inden vi tog afsted, så der var ikke noget, der kom som en stor overraskelse. Tværtimod havde vi haft god tid til at glæde os og se frem til de selvvalgte aktiviteter. Vi var også nogen, der havde sommerfugle i maven og måske endda var lidt nervøse over aktiviterne. Der blev udbudt seks forskellige aktiviteter, som vi kunne vælge to af. Vores dage i Frankrig var nemlig delt op på en måde, der gav plads til de aktiviteter, vi havde valgt efter interesse, og samtidig var der også dage, hvor vi alle tog ud på de samme aktiviteter. De seks forskellige aktiviteter, vi kunne vælge mellem, var canyoning, kano, ridning, mountainbike, huleklatring og en trekkingtur. Søndagen og tirsdagen var sat af til disse aktiviteter.

Der var to ture med canyoning af forskellig hårdhedsgrad. Jeg var selv med på den tur, der angiveligt skulle være den vildeste. Vi tog afsted søndag morgen med de vildeste sommerfugle i maven. Jeg var selv meget nervøs, lige indtil jeg stod i min våddragt med støvler, handsker og hjelm på. Vi var omkring tyve eller trevide elever, der skulle ned i smeltevandsfloderne med udstyret på. Det var en kæmpe oplevelse. Jeg følte mig udfordret, og jeg synes helt ærligt, at det var en smule uhyggeligt til at starte med. Vi klatrede rundt, rutsjede ned af vandfald og sprang ud fra høje klipper. Det var grænseoverskridende, men samtidig noget af det fedeste jeg nogensinde har prøvet.

Samme dag var en flok piger og få drenge ude på en ridetur. De fik alle en hest hver, som de red rundt på og oplevede det smukke Sydfrankrig til hest.

En af de andre aktiviteter var trekking. De seje folk, der tog med på en trekkingtur, nød 10 kilometer, hvor de til fods nød naturen, bjergene og det dejlige vejr.

Der var også en hel del, der tog på kanotur søndag morgen. De havde smurt madpakker hjemmefra, som kom ned i vandtætte tønder. Så drev to mand ellers ud i en kano med våddragt og redningsvest på.

Tirsdag morgen skulle vi igen ud på en aktivitet, vi selv havde valgt. Her skulle jeg på kanotur, som jeg havde set meget frem til, og til trods for at jeg har aldrig har siddet i en kano før, frygtede jeg det ikke nær så meget som canyoning. Men jeg blev overrasket over kanoturen, som var helt vildt hyggelig i det skønne vejr og med en god madpakke. Vi padlede omkring 8 kilometer fremad i floden, og heldigvis var der ingen af os, der kæntrede.

Tirsdag var der også huleklatring, hvor et hold elever tog ud og kravlede, krøb og klatrede i mørke huler. Her så de flagermuse og andre spændende ting, og det var en fed oplevelse for dem, der ikke led af klaustrofobi.

Et hold af seje piger og drenge tog ud på en lang tur på mountainbike. De oplevede den flotte natur gennem 40 kilometer, hvor pulsen og humøret var højt.

Alle aktiviteterne var rigtig gode, og der var meget snak og hygge omkring det. Samtidig var det fedt selv at vælge vores aktiviteter.