Efterskolernes dag på SE

I hjerterummet sidder godt 40 af Skanderups elever klar til at vise rundt. Nogen er lidt nervøse for hvordan, og hvem de skal vise rundt. Spændte for at se hvordan det fungerer og glade for at få endnu en ny efterskoleoplevelse. I hånden har de en rundviserplan, som forstander Rune har sagt, de helst skulle kunne udenad.

Rundt omkring på skolen befinder de elever, som ikke viser rundt sig. Et par stykker fra hver af de fem grene (Medie og kommunikation, Kunst og grafisk design, Musik og scenekunst, Puls og outdoor og IT og teknologi) fortæller om hvad man laver til hverdag på de forskellige steder og viser hvad deres grenfagsuge var gået med. Fx har dem fra medie og kommunikation en livestream kørende, hvor de udover at fortælle om deres fag også viser trailerne til de kortfilm de lavede i grenfagsugen. Desuden var der også værksteder hvor nogle af skolens valgfag, som urter og sølvsmykker blev vist frem.

skanderup blog rundviser

I puls og outdoors klasseværelse dufter der af nybagte pølsehorn, og lyden af de glade og efterhånden lidt trætte elever, som holder pause og hygger, fylder lokalet. Der bliver snakket og grinet og for nogens vedkommende måske holdt en lidt for lang pause, da tiden flyver jo afsted når man har det sjovt.

Det meste af eftermiddagen er gået og efterskolernes dag er ved at være omme. Næsten 200 familier har været på besøg og fået en rundvisning af de nuværende og tidligere elever. En af rundviserne er Karoline Neldeborg Andersen, som går i tiende klasse på puls og outdoor grenen: ”Det var ret spændende og hyggeligt at skulle snakke med så mange forskellige mennesker” Siger hun ”Men i længden blev det også lidt trættende, da det jo næsten er det samme man fortæller til alle”

Karoline

En (lidt) stille aften

Gæsterne er nu taget hjem og alle Skanderuppere er mødt til aftensmad i spisesalen. Der er en rar stemning i salen, men der er også lidt mindre larm, end det sædvanlige da de fleste, ligesom Karoline, er blevet lidt trætte. Før aftensmaden har alle eleverne været ude på de forskellige værksteder for at rydde op, så der igen er plads til normal undervisning mandag morgen. Fordi dagen var gået så godt, havde lærerne købt sodavand og is, som eleverne kunne nyde i deres stilletid. Og ikke nok med det fik de også lov til at sove længe om mandagen og fik serveret morgenmad på sengen. Det mente mange af eleverne godt de kunne bruge lidt oftere:)

Få ledige pladser

Der er nu under ti ledige pladser til det kommende skoleår… Så det er med at være hurtig hvis du vil være med på holdet!