Forældre

Det at være forældre til en ung på efterskole kan godt være en svær opgave. I er med i kampen – men står jo i dette år på sidelinien, som det er blevet formuleret af en tidligere efterskoleforælder.

Vi glæder os til et godt samarbejde med jer forældre om at skabe en fantastisk efterskoleoplevelse for jeres unge mennesker.

På denne side kan I læse om, hvordan vi griber samarbejdet an.

Arrangementer

Vi byder med jævne mellemrum ind til en række mindre forældrearrangementer. Det kan være indbydelse til fredagsfællessang eller uropførelsen af en elevs debut som teaterinstruktør.

I løbet af året er der også nogle lidt større forældrearrangementer med mad, kaffe, underholdning, sang og masser af efterskolesnak. Disse større arrangementer står alle sammen i årskalenderen, som I kan finde inde på årgangssiden.

Samtaler

To gange om året er der mulighed for at komme til skole-hjem-samtaler med jeres kontaktlærer. Første samtale ligger i oktober og handler blandt andet om, hvordan skolestarten er gået for jeres unge menneske. Det er også ved denne samtale ,at vi laver en foreløbig prøvetilmelding til afgangsprøverne og samtidig får snakket om hvilke ungdomsuddannelser, der er i uddannelsesplanen.

Anden samtale ligger i februar og handler meget om det faglige og i høj grad om at få færdiggjort ansøgningerne til ungdomsuddannelserne. Læs evt mere om uddannelsesvejledningen.

Forældreråd

Skolen opfordrer forældrene til at nedsætte et forældreråd uden for skolens regi, som bl.a. kan være tilstede, hvis de unge holder elevfester udenfor skolens område. Således at alt kan foregå trygt og godt.

Kommunikation

Som efterskoleforældre skal man vende sig til ikke at være helt så tæt på informationerne, som man måske har været vant til. Nogle unge er meget sparsommelige med nyhedsservicen hjemtil. Derfor er alle Skanderupforældre også inviteret indenfor på skolens intranet; Viggo. Her kan I holde jer godt orienterede om, hvad der sker på Skanderup Efterskole.
På vores Facebookside lægger vi næsten dagligt små glimt ud. Vi er også aktive på en række andre sociale medier som fx. Twitter og Instagram. Derudover bliver bloggen hver uge opdateret med nyt fra Skanderuplivet.