Historien

Sådan startede det hele

Efter krigen i 1864 blev grænsen mellem Danmark og Tyskland flyttet nordpå og kom til at ligge ved Kongeåen.
Når børnene syd for grænsen havde overstået deres skolepligt i den tyske skole, kunne de rejse til Danmark og komme på efterskole og lære at læse og skrive dansk og blive indført i den danske kultur og historie.

Umiddelbart før 1. verdenskrig blev der behov for endnu en “grænseskole” og i løbet af foråret og sommeren 1914 blev efterskolen i Skanderup opført.
Trods små elevhold og få midler overlevede Skanderup Efterskole krigsårene.

I perioden efter 1918 strømmede det til med elever sydfra.

Tiden løb efterhånden fra de privatejede skoler, og siden 1965 har skolen været en selvejende institution.

I 1966 omlagde man skoleåret fra at indeholde et vinter- og sommerkursus for henholdsvis drenge og piger, til et 10-måneders efterskolekursus, udelukkende for drenge.

I 1982 åbnede man for tilgang af piger, og i dag har Skanderup Efterskole plads til 110 elever.