Idéfabrikken

Evnen til at forestille sig en anden virkelighed, modet til at stå ved sine idéer, kraften til at få andre med, overblikket til at vurdere og tilpasse, og vedholdenheden til at føre projekter til dørs.

Formålsbeskrivelse

Vi ønsker, at eleverne gennem deltagelse i IDÉFABRIKKEN lærer at være igangsættere og medskabere af kreative, innovative og fællesskabsskabende processer og projekter.

Vi vil give eleverne tro på egen formåen og tillid til egne evner, så de kan handle på udfordringer og modgang. De skal lære, at de hver især og ikke mindst sammen kan medvirke til at gøre en forskel.

Det er vores ønske, at eleverne får erfaringer med at indgå aftaler og agere med eksterne foreninger, virksomheder og organisationer.

Eleverne skal i arbejdet med Idéfabrikken præsenteres for teorier og redskaber, der gør dem i stand til at tænke skævt, være nysgerrige og stille spørgsmål til givne normer, procedurer og vaner.

Værktøjer og teorier sættes i spil i samarbejdet med virksomheder der inviterer indenfor med ønsket om nytænkning, ændringer eller forbedringer i den daglige praksis.

Problemstillinger fra den pågældende virksomhed bearbejdes gennem sparring fra gruppens vejleder og underviserne på relevante ungdomsuddannelser hvor gruppen er på besøg i to hele dage.

Gruppens arbejde munder ud i fx:


  • en fysisk model (mock-up) af en løsning på problemstillingen

  • en detaljeret projektbeskrivelse

  • en holdningskorrigerende kortfilm

  • en uddybende mundtlig præsentation

  • et realiseret projekt

  • andet

Projekt og produkt præsenteres i en fremlæggelse/oplæg på skolen overfor vejleder, andre grupper og aktuelle interessenter.

Der afsluttes med en kort mundtlig feedback og en uddybende skriftlig udtalelse på arbejdsproces og fremlæggelse.

Samarbejdspartnere

Uddannelsesinstitutioner

Hansenberg

Designskolen Kolding

IBC Kolding

Munkensdam Gymnasium


Virksomheder

Tresu

Lunderskov Bageri

Kastanie Allé Service

Kongsbjerghjemmet

Forbundsskolen

TripleCut

LM Windpower

Kolding Slott

Kontakt Skanderup Efterskole

Vil du vide mere om Skanderup Efterskole så tag  kontakt på


eller mail

Du kan ikke melde dig ind på skolen før du har været på besøg. Så start med at booke et besøg på skolen.

BOOK ET BESØG