Besøg os på Efterskolernes Aften

9. januar 2019 18.00 - 21.00

Læs om programmet her

Skanderup Efterskole

Vi har her på disse sider forsøgt at samle de vigtigste informationer om, hvad et efterskoleår på Skanderup Efterskole kan give dig.

Velkommen

Vi håber, at du får svar på dine spørgsmål – og får lyst til at komme og besøge os. Stemningen på Skanderup Efterskole skal nemlig allerhelst opleves live…

Men inden du kommer og besøger skolen, må du hellere finde ud af, om Skanderup Efterskole er noget for dig. Et godt sted at starte kunne være på siden om vores værdier.

Vores sider om Grenfag skal du næsten også forbi. Det er nemlig en helt særlig konstruktion, som vi sætter meget stor pris på.

Vi er virkelig stolte over den herlige flok mennesker der arbejder hos os. De er originaler på hver deres måde – forstået i ordets allerbedste betydning. De er fagligt virkelig dygtige og så er de samtidig nærværende, søde, sjove, tydelige og ikke mindst så banker deres hjerter for at lave god og solid efterskole. Du kan møde dem på personalesiden.

Måske skal også lige forbi vores side om valgfag. Vi tilbyder mange forskellige slags valgfag. På den måde kan du skræddersy dit efterskoleophold, så det passer lige netop til dig.

Det siger næsten sig selv, at maden er vigtig på en kostskole. Vores køkken laver hver dag, sammen med fire elever, mad til os allesammen – og de laver god mad! Læs om vores tanker om måltider og kost på siden om vores kostpolitik.

Ja, der er faktisk mange ting, vi gerne vil fortælle om det at være elev på vores efterskole.
Foreløbig ønsker vi dig en rigtig god fornøjelse på vores hjemmeside.

Velkommen til Skanderup Efterskole!

Matilde og Rune Peitersen
forstanderpar

Gode grunde til at vælge Skanderup Efterskole!

Danskundervisning delt i 5 grene

En hverdag med liv og gnist!

• Niveaudelt undervisning.
  • Stort udbud af valgfag.
  • Nyrenoveret hovedbygning.
  • Værelser med eget toilet og bad.
  • Blandede fløje. Piger og drenge bor på samme gang.
  • Et køkken som serverer særdeles veltillavet, varieret og ikke mindst sund mad.
  • Masser af anderledes uger, og storslåede arrangementer hvor det “bimler og bamler”.
  • Placeret i trekantområdet omkring 5 minutters kørsel fra motorvejen.
  • Danmarks sødeste efterskolekammerater!

Historien om den sidste Kongeåskole

100 år med dannelse, ungdom og livsmod!

Efter krigen i 1864 blev grænsen mellem Danmark og Tyskland flyttet nordpå og kom til at ligge ved Kongeåen.

Når børnene syd for grænsen havde overstået deres skolepligt i den tyske skole, kunne de rejse til Danmark og komme på efterskole og lære at læse og skrive dansk og blive indført i den danske kultur og historie. Skolerne blev kaldt for Kongeåskolerne

Umiddelbart før 1. verdenskrig blev der behov for endnu en “Kongeåskole” og i løbet af foråret og sommeren 1914 blev efterskolen i Skanderup opført.

Trods små elevhold og få midler overlevede Skanderup Efterskole krigsårene.

I perioden efter 1918 strømmede det til med elever sydfra.

Tiden løb efterhånden fra de privatejede skoler, og siden 1965 har skolen været en selvejende institution.

I 1966 omlagde man skoleåret fra at indeholde et vinter- og sommerkursus for henholdsvis drenge og piger, til et 10-måneders efterskolekursus, udelukkende for drenge.

I 1982 åbnede man igen for tilgang af piger, og i dag har Skanderup Efterskole plads til 125 elever – lige mange piger og drenge.

Vores sammenhold er virkelig godt,
og men føler sig tryg her.

Kristine Norman Hansen - 13/14