Kost og kostpolitik
På Skanderup Efterskole lever 135 unge og omkring 30 ansatte. Vi gør en dyd ud af, at måltiderne både er sunde, velsmagende og hyggelige. I takt med tiden bliver vi mere og mere bæredygtige og økologiske og vi har fokus på at mindske madspild.
Vi går meget op i:
- at lave mad, der matcher elevernes behov i forhold til sundhed og ernæring.
- at lave mad, der er veltilberedt.
- at bruge årstidens friske danske råvarer.
- at lave mad, som veksler i farve, smag, konsistens og tilberedningsmetoder.
- at vores mad bliver præsenteret smukt.
- at der altid er masser af grønt og groft.
- at vi ikke kun laver livretter, men også udfordrer sanserne af og til.
- at maden så vidt muligt tilberedes fra bunden.
- at stort set alt brød er hjemmebagt.
- At eleverne også får indsigt i madspild og økonomi.
- at handle lokalt.
- at være bæredygtige og mindske madspild.
Køkkentjansen
Vi har taget del i Køkkentjansen del 1 & 2; et samarbejde mellem Efterskoleforeningen, Nordeafonden og Madkulturen. Det er en indsats der sigter mod at give efterskoleelever øget viden om mad og måltider samt at styrke relationen til køkkenpersonalet. De får håndværksmæssige køkkenfærdigheder, kulinariske oplevelser og maddannelse. Køkkentjansen fokuserer på, at eleverne dykker ned i de enkelte råvarer ligesom der arbejdes med umami og smagssanser.