Besøg os på Efterskolernes Aften

9. januar 2019 18.00 - 21.00

Læs om programmet her

Kostpolitik

På Skanderup Efterskole lever 125 unge og omkring 30 ansatte.
Vi gør en dyd ud af, at måltiderne både er sunde og hyggelige.

Vi synes, at måltiderne er vigtige og vi går meget op i, at vi tager os tid til at spise stille og roligt, så måltidet også rummer plads til hyggesnak.

Vi går meget op i:

• at lave mad, der matcher elevernes behov
  • at lave mad, der er veltilberedt
  • at bruge årstidens friske danske råvarer
  • at lave mad, som veksler i farve, smag, konsistens og tilberedningsmetoder
  • at vores mad bliver præsenteret smukt
  • at der altid er masser af grønt og groft
  • at vi ikke kun laver livretter, men også udfordrer sanserne af og til
  • at maden så vidt muligt tilberedes fra bunden
  • at stort set alt brød er hjemmebagt

Vi tilstræber at give vores elever sunde kostvaner, som forhåbentlig vil følge dem senere i livet. Vi følger de 10 kostråd og har økologisk mælk i hanerne.

Vores elever inddrages i køkkenarbejdet ca. 5-6 dage af deres skoleår, hvor de sammen med de tre uddannede køkkenansatte er med til at tilberede maden, gøre rent og vaske op.

På Skanderup Efterskole er vi gode til at holde fester og lave sjove arrangementer. Ved disse lejligheder samt ved højtiderne bliver der serveret ekstra lækker festmad.

Dagens måltider
Der bliver serveret 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag. Der står altid frisk frugt, nødder/tørret frugt fremme, som eleverne kan tage.

Morgenmad:
Blødkogt æg, havregrød/øllebrød, hjemmelavet müsli, havregryn, cornflakes, havrekræs, nødder/tørret frugt, frisk frugt, mælkeprodukter, juice lunt brød/rugbrød

Formiddagsforfriskning:
Rugbrød, lun leverpostej, smøreost, grønt, te

Middagsmad:
Dagens middag med lækker salatbar. God variation efter årstidens råvarer

Eftermiddagsforfriskning:
Frugt/grønt, nødder/tørret frugt, forskelligt hjemmebagt brød

Aftensmad:
Rugbrød, franskbrød, knækbrød, diverse pålæg, æg, fisk, pastasalat, grønt, lune rester fra middagen

Aftenforfriskning:
Kage/brød, marmelade, smøreost, kaffe/te

Kan du have allergi, mens du går på Skanderup Efterskole?
Ja, selvfølgelig kan du gå på Skanderup selvom du har allergi overfor f.eks. laktose, gluten eller lignende. Vi skal bare have en klar aftale om, hvad du kan tåle og ikke tåle, så laver køkkenet mad ud fra det, i det omfang det er muligt.

Kan du være vegetar, mens du går på Skanderup Efterskole?
Selvfølgelig kan du være vegetar, mens du går på Skanderup. Det er blot vigtigt, at du har talt med dine forældre herom, da du stadig udvikler dig og vokser og derfor har brug for alsidig kost, der også indeholder proteiner.

Det er vigtigt, at vi får lavet en klar aftale om, hvad du spiser og ikke spiser. Det er også vigtigt, at du spiser det vegetarmad, som køkkenet forbereder, så du får de proteiner og vitaminer, som er så vigtige for dig.

Man kan altså godt være vegetar, men for at gøre aftalen lettest for køkkenet, er det for nogle måneder ad gangen.

Sidst men ikke mindst tager vi os tid til at spise stille og roligt, så måltidet også rummer plads til hyggesnak.

Vi har selvfølgelig en elite-smiley

Uden mad og drikke...

Det kræver energi at gå på efterskole. Derfor står der altid frugt og groft brød fremme, som eleverne kan hapse af mellem måltiderne.

Jeg elskede maden på Skanderup Efterskole!
Eneste kritik var, at der var for mange hasselnødder i müslien... Så dem pillede jeg bare fra :-)

Emil Stork - 17/18