Kostpolitik
På Skanderup Efterskole lever 135 unge og omkring 30 ansatte.
Vi gør en dyd ud af, at måltiderne både er sunde, velsmagende og hyggelige.
På Skanderup Efterskole lever 135 unge og omkring 30 ansatte.
Vi gør en dyd ud af, at måltiderne både er sunde, velsmagende og hyggelige.
Vi synes, at måltiderne er vigtige og vi tager os tid til at spise stille og roligt, så måltidet også rummer plads til hyggesnak.
Vi går meget op i:
Vi tilstræber at give vores elever sunde kostvaner, som forhåbentlig vil følge dem senere i livet. Vi følger de 10 kostråd og har økologisk mælk i hanerne.
Vores elever inddrages i køkkenarbejdet ca. 5-6 dage af deres skoleår, hvor de sammen med de tre uddannede køkkenansatte er med til at tilberede maden, gøre rent og vaske op.
På Skanderup Efterskole er vi gode til at holde fester og lave sjove arrangementer. Ved disse lejligheder samt ved højtiderne bliver der serveret ekstra lækker festmad.
Dagens måltider
Der bliver serveret 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag. Der står altid frisk frugt, nødder/tørret frugt fremme, som eleverne kan tage.
Morgenmad:
Blødkogt æg, havregrød/øllebrød, hjemmelavet müsli, havregryn, cornflakes, havrekræs, nødder/tørret frugt, frisk frugt, mælkeprodukter, juice lunt brød/rugbrød
Formiddagsforfriskning:
Rugbrød, lun leverpostej, smøreost, grønt, te
Middagsmad:
Dagens middag med lækker salatbar. God variation efter årstidens råvarer
Eftermiddagsforfriskning:
Frugt/grønt, nødder/tørret frugt, forskelligt hjemmebagt brød
Aftensmad:
Rugbrød, franskbrød, knækbrød, diverse pålæg, æg, fisk, pastasalat, grønt, lune rester fra middagen
Aftenforfriskning:
Kage/brød, marmelade, smøreost, kaffe/te
Kan du have allergi, mens du går på Skanderup Efterskole?
Ja, selvfølgelig kan du gå på Skanderup selvom du har allergi overfor f.eks. laktose, gluten eller lignende. Vi skal bare have en klar aftale om, hvad du kan tåle og ikke tåle, så laver køkkenet mad ud fra det, i det omfang det er muligt.
Kan du være vegetar, mens du går på Skanderup Efterskole?
Selvfølgelig kan du være vegetar, mens du går på Skanderup. Det er blot vigtigt, at du har talt med dine forældre herom, da du stadig udvikler dig og vokser og derfor har brug for alsidig kost, der også indeholder proteiner.
Det er vigtigt, at vi får lavet en klar aftale om, hvad du spiser og ikke spiser. Det er også vigtigt, at du spiser det vegetarmad, som køkkenet forbereder, så du får de proteiner og vitaminer, som er så vigtige for dig.
Man kan altså godt være vegetar, men for at gøre aftalen lettest for køkkenet, er det for nogle måneder ad gangen.
Sidst men ikke mindst tager vi os tid til at spise stille og roligt, så måltidet også rummer plads til hyggesnak.
Vi har selvfølgelig en elite-smiley
Køkkentjansen:
Vi deltager i Køkkentjansen, en indsats, som giver efterskoleelever øget viden om mad og måltider, håndværksmæssige køkkenfærdigheder og lyst til at gå mere i køkkenet. Køkkentjansen fokuserer først og fremmest på en pædagogisk opkvalificering af efterskolernes køkkenpersonale gennem et inspirerende forløb af kurser og workshops, hvor de rustes i rollen som kulinariske vejledere for efterskoleeleverne.
Det kræver energi at gå på efterskole. Derfor står der altid frugt og groft brød fremme, som eleverne kan hapse af mellem måltiderne.
Emil Stork - 17/18
Jacob - 16/17
Vil du vide mere om Skanderup Efterskole så tag kontakt på
Du kan ikke melde dig ind på skolen før du har været på besøg. Så start med at booke et besøg på skolen.
BOOK ET BESØGFor at forbedre din oplevelse på hjemmesiden bruger vi cookies. Ved at acceptere disse får du mest muligt ud af dit besøg.
Læs mere om Cookies og privatlivspolitik.
© 2021 - Skanderup Efterskole -
Kastanie Allé 51 - 6640 Lunderskov - Telefon 75594126 - kontor@skanderupefterskole.dk