EFTERSKOLERNES DAG

30. SEPTEMBER 2018

Kom og besøg os på Efterskolernes Dag!

Niveaudeling, faglighed, prøvefag og anderledes uger

Niveaudeling og faglighed

Vi vil gøre dig studieparat!

Vi ser efterskoleåret som begyndelsen på ungdomsuddannelsen og ikke som afslutningen på grundskolen. Derfor har vi stort fokus på at gøre dig klar til dit kommende studie. Vi har dygtige og velorienterede vejledere på skolen, som vil vejlede dig og dine forældre igennem hele året.
Læs meget mere om vejledningen på SE her.

Vi har niveaudelt de fleste boglige fag. Vi synes nemlig, at du fortjener at få en undervisning, som passer til dit faglige niveau. Vi blander 9. og 10. klasser på forskellige hold. En stor del af vores elever sigter efter en gymnasial uddannelse, men vi har også hold for dig, der vil ud af et andet spor. Vi har ikke specialundervisning – men har plads til elever med IT-rygsæk og andre hjælpemidler.

På Skanderup Efterskole kan du gå til FP9 i alle fag og FP10 i dansk, engelsk, matematik og tysk. Du kan som 10. kl. også vælge at gå til en intern prøve i naturfag.

Vi forventer af dig, at du giver den en skalle med skolearbejdet. Så vil vi til gengæld gerne love dig, at vi vil gøre os umage med undervisningen. Vi har en flok dedikerede undervisere, som brænder for deres fag.

Vi har tilbud om studietid hver uge. Vi går nemlig op i, at du får nogle gode studievaner med dig videre.

Anderledes uger

Undervisningen på Skanderup Efterskole er meget andet end de daglige lektioner. Vi har i løbet af året en del anderledes uger og dage, hvor skolen sættes på den anden ende.

• Startuge, hvor man lærer hinanden at kende.
  • Europauge, hvor vi bl.a. tager til Berlin.
  • Grenfagsuge, hvor du fordyber dig i dit grenfag.
  • Showuge, hvor hele skolen arbejder sammen om et kæmpe show, som vises for både forældre og andre skoler.
  • Lejrskole, som er en kultur- og adventuretur til Sydfrankrig.
  • Slutuge, hvor vi får sagt ordentligt farvel til hinanden.

Dertil kommer et hav af ekskursioner, temadage, foredrag, koncerter, historieprojekter, deltagelse i konkurrencer, Idéfabrik og uddannelsesdage.
Glæd dig bare allerede nu!

Prøvefag i 9. og 10. kl.

Prøvefag – 9. kl.
Vi gør meget ud af den boglige undervisning, og du kan aflægge folkeskolens afgangsprøver i alle boglige fag.

De obligatoriske fag er: dansk, engelsk, tysk, matematik, naturfag, kulturfag og idræt

Vi tilbyder ikke fransk

I matematik, engelsk og tysk er undervisningen delt i niveauer, så du får en undervisning som passer til dig. De høje niveauer er gymnasieforberedende.

Udover de boglige fag, skal du også have:
Fællsgymnastik
Fortælletime/sang

Prøvefag – 10. kl.
Vi gør meget ud af den boglige undervisning, og du kan aflægge FP10 prøver i alle boglige fag. Dog undtaget naturfag, hvor vi har udviklet vores egen interne evaluering.

De obligatoriske fag er: dansk, matematik, engelsk, naturfag og kulturfag

Du kan som boglige tilvalgsfag desuden vælge: tysk (vi tilbyder ikke franskundervisning)

I naturfag og kulturfag er undervisningen lagt ind i et særligt forløb der slutter med en intern evaluering.
Der vurderes løbende i faglighed og engagement og der afsluttes med en årsopgave.
Det er altså ikke muligt at tage en FP10 prøve i naturfag på Skanderup Efterskole. Men vi gør dig til gengæld klar til at kaste dig ud i naturfag på gymnasiet!

Du skal også have:
Fællesgymnastik